iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Serowe udka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Soczyste i bardzo smaczne. Możemy podawać z ulubionymi dodatkami np ryżem lub chlebem. Można je mrozić.

Serowe udka z pieczarkami

Składniki:

Serowe udka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Serowe udka z pieczarkami
Udka oprószamy solą, pieprzem, podcinamy skórę ale nie zdejmujemy jej. Papryki kroimy na małe części, cebulę ścieramy na tarce, czosnek siekamy, pieczarki kroimy w paski, mieszamy razem wszystko, do bulionu dodajemy koncentrat. Pod skórę z udek wkładamy ser feta i układamy w naczyniu żaroodpornym, wykładamy warzywa i zalewamy bulionem, pieczemy pod przykryciem 40 min. w temp. 170 stopni.