Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Serówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Serówka

Składniki:

Serówka

 

  • 6 szklanek esencjonalnego rosołu
  • z kostki
  • 20 dag stąrtego sera (mogą być wi rki
  • rozmaitych ser w)
  • duża garść posiekanej zieleniny
  • (szczypiorek, rzeżu`clta, natka pietruszki`
  • bazylia, Ęmianek, estragon)
  • 3 łyżki mleka
  • l ząbek czosnku
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Serówka
Zagotować rosol. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekac. Ser wymieszac z mlekiem, dodac do rosołu' podgrzewać na niewielkim ogniu, stale mieszając,do chwili gdy ser się całkiem rozpuści,zdjąć z ognia, dodać czosnek i wymieszać.żółłtko wymieszać z 3_4 łyżkami lekko ostudzonej zupy, dodać do pozostałej zupy,dobrzę wymieszać i obficie posypać posiekaną zieleniną. Podawać z grzankami(wyjątkowo smaczne są grzanki z razowca na miodzie) lub ze świezyn, chrupiącym pieczywem
Smacznego!

Tagi:

sery ser