Goplana

Goplana

Kucharz
[Przepisów: 9]

Serowo-pieczarkowe roladki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki na każda okazje .

Serowo-pieczarkowe roladki

Składniki:

Serowo-pieczarkowe roladki

 

  • 2 duze piersi z kurczaka lub indyka
  • serek topiony ( ja uzywam pieczarkowego lub paprykowego ale swietny tez jest z szynka )
  • ok 30 dag pieczarek
  • tluszcz do smazenia
  • srednia cebula
  • koperek
  • 2 jaja
  • bulka tarta
  • Vegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Serowo-pieczarkowe roladki
Piersi z kurczaka rozbijamy na dosyc duze i cienkie "placki".Pieczarki smazymy z cebulka przyprawiajac vegeta i pieprzem.Pod koniec smazenia dodajemy troche koperku swiezego i 1 jajko.Na rozbite piersi ukladamy pierw mase z pieczarek i z surowym jajem,a na to ok 2 plasterki serka topionego.Zawijamy jak rolade. Pozniej obtaczamy w jajku i bulce tartej. Smazymy - w tym czasie jajko z farszu sie zetnie co zapobiegnie rozpadaniu sie podczas krojenia. Ja podaje te roladki z pieczonymi ziemniaczkami i surowka.