Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Serowy dip

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dip do mięsa oraz przekąsek

Serowy dip Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Serowy dip

 

 

Sposób przygotowania:

Serowy dip
Ser wyciągnąć z lodówki aby miał temperaturę pokojową. 2/3 opakowania pokruszyć do garnka. Dzięki temu ser łatwiej się rozpuści oraz łatwiej będzie nam kontrolować proces rozpuszczania się. Do garnka dodać również 2 łyżki śmietany 12 %. Nie radziłabym dodawać zimnej śmietany gdyż może się zważyć. Jeżeli ktoś nie dba o wartości kaloryczne można dodać bardziej odporną na obróbkę termiczną śmietanę 30%. Jeżeli używamy 12% śmietany dodajemy mleko, które pozwoli uzyskać nam bardziej płynną konsystencję. Cały czas mieszamy aż ser całkowicie się nie roztopi. Najlepiej miesza się 8- ramienną rózgą bo dzięki temu sos stanie się dodatkowo puszysty. Bon appetit.
Serowy dip
Błękitny ser lazur kruszymy na drobne kawałki
Serowy dip
Dodajemy 12 % śmietanę mleko i całość podgrzewamy

Tagi:

sery ser dip sosy