aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Serowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wspaniałe ciasto polecam na każdą większą i mniejszą okazję warta pracy jest rewelacyjne! Serdecznie polecam!

Serowy przekładaniec

Składniki:

Serowy przekładaniec

 

  • Kokos:
  • 5 białek
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa:
  • 0,5 l mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • Cukier do smaku
  • 2 masła
  • Ciasto makowo- kokosowe:
  • 5 białek
  • 10 dag cukru
  • 11 dag suchego maku
  • 8 dag wiórek kokosowych
  • Ser:
  • 60 dag sera
  • 20 dag cukru pudru
  • 7 żółtek
  • 0,5 margaryny
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 białka
  • Dodatkowo:
  • Mak i kokos do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Serowy przekładaniec
Wykonanie: Kokos: Białka ubijamy z cukrem, gdy już ubite dodajemy mąkę proszek i wiórki kokosowe, bardzo delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut. Masa budyniowa: Na mleku z cukrem gotujemy budyń. Studzimy go i ucieramy z masłem. Ser: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. Pod koniec dodajemy ubitą pianę z dwóch białek, proszek do pieczenia, budyń w proszku i ser. Miksujemy. Pieczemy na folii do godziny. Studzimy. Ciasto makowo- kokosowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodajemy mak i wiórki kokosowe. Mieszamy i wykładamy na formę pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie: Ciasto makowo- kokosowe- masa- ser- masa- kokos- lekko mas- dekoracja makiem i kokos .

Tagi:

sery ciasto ser mak