agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

serowy strudel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i smaczne danie czyli strudel.

serowy strudel

Składniki:

serowy strudel

 

Sposób przygotowania:

serowy strudel
Zagnieść ciasto z podanych składników na ciasto i odstawić na pół godziny. Warzywa obrać, umyć, posiekać razem z miękkimi ( namoczone, ugotowane) grzybkami i dusić na łyżce tłuszczu razem z przyprawami i czosnkiem. Jeśli będą już na wpół miękkie wymieszać z namoczoną bułką tarta, jajem i mięsem. Następnie cieniutko rozwałkować ciasto. Kolejno ułożyć plastry sera, a na nie nadzienie. Zrolować jak roladę czy strudel, po czym wierzch posmarować masłem. Piec w temperaturze 180-200 stopni przez 45 minut. Na wierzch ułożyć kilka plastrów sera. Lekko zapiec, aż się zrumieni. Na koniec posypać natką pietruszki.