kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Sezamowe rolady z szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezamowe rolady nadziewane szpinakiem to alternatywa dla tradycyjnych niedzielnych rolad wołowych na śląsku .

Sezamowe rolady z szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sezamowe rolady z szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Sezamowe rolady z szpinakiem
Zaczynamy od umycie i stłuczenia naszych piersi w celu uzyskania ich większej objętości na rolady . Następnie jest przyprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki . Farsz zaczynamy od odmrożenia naszego szpinaku do którego następnie dodamy 100g serka wiejskiego i doprawimy do smaku solą pieprzem oraz wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku , chwilkę trzymamy na małym ogniu a potem dajemy się temu wystudzić . Wyciągamy nasze piersi z kurczaka z lodówki jak ostygnie nam już farsz i nakładamy na pierś niewielką ilość farszu na środek i zawijamy, aby nasze rolady pozostały zamknięte nie używamy tradycyjnego sznurka tylko wykałaczki którymi całość spinamy . Na tak przygotowane rolady posypujemy ziarna sezamu, wkładamy rolady w naczyniu żaroodpornym na godzinkę do piekarnika przy 200C . Gotujemy woreczek ryżu basmati który podajemy z gotowymi roladami . Smacznego
Sezamowe rolady z szpinakiem
Piersi z kurczaka rozrlapujemy na jak największe placki .
Sezamowe rolady z szpinakiem
Przygotowujemy farsz z szpinaku , serka wiejskiego , czosnku oraz przypraw .
Sezamowe rolady z szpinakiem
Farsz nakładamy na rozklepane piersi z kurczaka .
Sezamowe rolady z szpinakiem
Rolady zawijamy i posypujemy obicie sezamem .