magda1811

magda1811

Kucharz
[Przepisów: 9]

Sezonowy sos spagetti

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny na ciekawy i smaczny obiad sezonowy

Sezonowy sos spagetti

Składniki:

Sezonowy sos spagetti

 

 

Sposób przygotowania:

Sezonowy sos spagetti
Pomidory myjemy, parzymy i ściągamy skórkę oraz wykrawamy szypułkę. Kroimy w kostkę nie musi być równa. Rozgrzewamy patelnię z połową oleju lub oliwy i dusimy pomidory się rozgotują ( 15 minut). Przelewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu. Smażymy mięso mielone ( 15 minut) i dodajemy do pomidorów. Cebulę myjemy, osuszamy i kroimy w piórka, smażymy( 5 minut) i dodajemy do pomidorów. Pieczarki opłukujemy, oczyszczamy i kroimy dodajemy do pomidorów. Gotujemy jeszcze (15minut ). Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz mielona papryką. Na samym końcu kroimy bazylię i wszytko razem mieszamy. Smacznego :-)

Tagi:

mięso zioła