wilcza5

wilcza5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

shish-kebab

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne szaszłyki mięsno-warzywne

shish-kebab

Składniki:

shish-kebab

 

Sposób przygotowania:

shish-kebab
MIęso kroimy w kostkę, mieszamy z cebulą i rostartym czosnkiem. Następnie zalewy odrobiną wina i odstawiamy na 3-4 h do lodówki. Cukinie i pieczarki kroimy w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nakłuwamu kolejno : mięso, pomidorki, pieczarki i cukinie. Następnie obsypujemy mąką i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika ( 220stopni) na 20 minut. Szaszłyk trzeba obracać aby przyrumieniły się z każdej strony. Podajemy z sosem.