Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Shrek z brzoskwiniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne ciasto na każdą okazje

Shrek z brzoskwiniami

Składniki:

Shrek z brzoskwiniami

 

  • Biszkopt jasny:
  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 0,5 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa I:
  • Duży sok Pysio
  • 2 budynie śmietankowe
  • Masa II:
  • 1 duża śmietana 36%
  • 1 opakowanie śmietan-fix
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 galaretki agrestowe
  • Wierzch:
  • brzoskwinie w puszce
  • 2 galaretki zielone

 

Sposób przygotowania:

Shrek z brzoskwiniami
Biszkopt; Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.Żółtka zmiksować z cukrem ,cukrem waniliowym.Wsypać mąkę i proszek do pieczenia.Ubijać na jednolitą masę.Wrzucić białka i wymieszać drewnianą łyżką.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać biszkopt.Piec w piekarniku około 25-35 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić. Masa I: Do szklanki wlać sok,resztę zagotować w garnuszku.W szklance soku wymieszać oba budynie.Wlać rozrobiony budyń do gotującego się soku.Dokładnie wymieszać.Wylać na biszkopt i odczekać aż masa ostygnie. Masa II: Galaretki rozpuścić w szklance wody. Śmietanę ubić z śmietan-fixem oraz cukrem pudrem.Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na bitą śmietanę i delikatnie zmiksować.Przełożyć całość na pierwszą masę.Wstawić do lodówki. Wierzch: Dwie galaretki rozpuścić osobno.Brzoskwinie odsączyć i pokroić w plastry.Gdy ciasto stężeje ułożyć brzoskwinie.Zalać tężejącymi galaretkami i ponownie wstawić do lodówki.