ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Siekańce z kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Siekańce są łatwe do zrobienia i szybko się je robi. Doskonale smakują. Wystarczy jeszcze garść sałaty i posiłek gotowy.

Siekańce z kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Siekańce z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Siekańce z kurczaka

ETAP 1:

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w dość drobną kostkę. Dodać łyżkę oleju, zioła prowansalskie, sól. Wymieszać i zostawić w lodówce na ok 15 min.

Paprykę umyć, osuszyć. Pół papryki zetrzeć na tarce do warzyw. Natkę umyć, osuszyć i drobniutko posiekać.

Do kurczaka dodać paprykę, natkę, roztrzepane jajka, bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na 4 części.

Na patelni rozgrzać olej. Nakładać porcje formując zgrabne kotlety. Smażyć po dwóch stronach na złoty kolor.

Podawać np. z sałatą.

Smacznego.

Siekańce z kurczaka
Posiekane , zamarynowane mięso z kurczaka