Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Siekane gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Gołąbki inne niż tradycyjne

Siekane gołąbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Siekane gołąbki

 

  • główka kapusty
  • 0,5 mięsa mielonego
  • 3 jaja
  • 1 szklanka ryżu
  • 1 szklanka kaszy manny
  • sól, pieprz, czosnek, wegeta
  • olej
  • 1 kostka bulionowa
  • 1 cebula
  • woda

Sposób przygotowania:

Siekane gołąbki
Kapustę posiekać,posolić odstawić do lodówki na godzinę, po tym czasie odsączyć powstałą wodę. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać do kapusty, dodać również mięso mielone, ryż, kaszę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować zrazy, smażyć z obu stron. Usmażone gołąbki przełożyć do garnka obłożonego na dnie liśćmi kapusty, zalać roztworem wody z kostką bulionową, wierzch również przykryć kapustą. Gotować godzinę na wolnym ogniu, podawać z sosem pomidorowym.
Siekane gołąbki
Kapustę posiekać,posolić odstawić do lodówki na godzinę, po tym czasie odsączyć powstałą wodę. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć, dodać do kapusty, dodać również mięso mielone, ryż, kaszę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Siekane gołąbki
Z powstałej masy formować zrazy, smażyć z obu stron.
Siekane gołąbki
Usmażone gołąbki przełożyć do garnka obłożonego na dnie liśćmi kapusty.
Siekane gołąbki
Gołąbki zalać roztworem wody z kostką bulionową, wierzch również przykryć kapustą. Gotować godzinę na wolnym ogniu, podawać z sosem pomidorowym.