Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Siekane kotlety z kury

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pierś z kury drobniutko posiekać, posolić, dodać 1/2 bagietki wymoczonej w mleku,

Siekane kotlety z kury

Składniki:

Siekane kotlety z kury

 

  • pierś z 1 kury
  • sól
  • 1/2 bagietki
  • 1 szkl mleka
  • 1,5 łyżki masła
  • 3 żółtka
  • 2 białka
  • kilka sucharków
  • puree z ziemniaków lub 40 dag szpinaku

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety z kury
Pierś z kury drobniutko posiekać, posolić, dodać 1/2 bagietki wymoczonej w mleku, trochę masła i żółtka. Wymieszać dobrze a na samym końcu dodać dobrze ubitą pianę z białek. Formować małe kotleciki, posypywać je tartym sucharkiem i smażyć na roztopionym maśle. podawać z puree z ziemniaków, szpiankiem lub zielonym groszkiem.

Tagi:

szpinak puree