kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sielawa giżycka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sielawy oczyścić, umyć, obtoczyć w mące i usmażyć. Ułożyć na półmisku. Cytrynę obrać i pokrajać w kostkę.

Sielawa giżycka

Składniki:

Sielawa giżycka

 

Sposób przygotowania:

Sielawa giżycka
Sielawy oczyścić, umyć, obtoczyć w mące i usmażyć. Ułożyć na półmisku. Cytrynę obrać i pokrajać w kostkę. Cebulę i jabłko obrać, również pokrajać w kostkę i sparzyć. Pokrajane składniki włożyć do miski, dodać olej, musztardę, groszek, cukier, pieprz i sól. Wymieszać dokładnie i nałożyć na wierzch ryby. Udekorować listkami sałaty i plasterkami pomidora.