iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka bez kości

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mają słodko-kwaśny smak, bardzo smakują moim gościom ,dlatego często je przyrządzam. Jest trudno wyjąć z nich kości, ale naprawdę warto.

Skrzydełka bez kości

Składniki:

Skrzydełka bez kości

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka bez kości
Ze skrzydełek wyjmujemy kości, solimy, pieprzymy, oprószamy papryką, odstawiamy, pieczarki kroimy w plastry, cebulkę w kostkę, smażymy na łyżce oleju 10 min. Skrzydełka maczamy w rozkłóconym jajku i panierujemy bułką tartą, smażymy na złoto 10 min. Bulion wlewamy do rondla, dodajemy miód, ocet, keczup, wrzucamy skrzydełka oraz pieczarki, dusimy 10 min.