gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Skrzydełka chili na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ostro-słodkie skrzydełka to idealne danie na każdą imprezę

Skrzydełka chili na słodko

Składniki:

Skrzydełka chili na słodko

 

  • Kg skrzydełek z kurczaka,
  • łyżeczka sproszkowanego chili,
  • 4 łyżki miodu,
  • 6 łyżek keczupu,
  • dwa ząbki czosnku,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Skrzydełka chili na słodko
W miseczce mieszamy 6łyżek keczupu, łyżeczkę chili, dodajemy 4 łyżki miodu oraz przepuszczony przez praskę czosnek. Skrzydełka myjemy, możemy je pociąć na kawałki, wycieramy w papier, solimy, następnie dokładnie maczamy w przyrządzanej wcześnie marynacie. Przygotowujemy sobie naczynie żaroodporne, na którym układamy tak przyrządzone mięso. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, kurczaczki pieczemy w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Smacznego