Berys18

Berys18

Kucharz
[Przepisów: 10]

Skrzydełka na ryżu wg Berys18

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste danie, które smakuje każdemu.

Skrzydełka na ryżu wg Berys18

Składniki:

Skrzydełka na ryżu wg Berys18

 

  • 1 kg fileta z kurczaka,
  • 3 woreczki ryżu,
  • 2 cebule,
  • 1/2 kostki masła,
  • 3 szklanki wody,
  • 2 łyżki Kucharek - uniwersalna,
  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Skrzydełka na ryżu wg Berys18
Mięso myjemy, kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem, majerankiem. Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z ryżem. Na nim układamy kawałki kurczaka. W rondelku podgrzewamy wodę, wrzucamy masło i podgrzewamy, aż sie roztopi. Dodajemy Kucharka i ketchup, mieszamy wlewamy do ryżu. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Zapiekamy 1 -1,5 godz. Przed końcem pieczenia odkrywamy, by mięso sie przyrumieniło