Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Skrzydełka słodko - kwaśne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Skrzydełka umyj i dokładnie osusz. Przygotuj marynatę mieszając wyciśnięty lub zmiażdżony czosnek z startym imbirem, sosem

Skrzydełka słodko - kwaśne

Składniki:

Skrzydełka słodko - kwaśne

 

  • 1,5 kg skrzydełek kurczaka
  • 5 ząbków czosnku
  • kawałek świeżego imbiru
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 7 łyżek miodu
  • 2 łyżeczki sosu chilli

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka słodko - kwaśne
Skrzydełka umyj i dokładnie osusz. Przygotuj marynatę mieszając wyciśnięty lub zmiażdżony czosnek ze startym imbirem, sosem sojowym. Dodaj miód i sos chilli. Odstaw na kilkanaście minut, aby smaki się przegryzły. Skrzydełka ułóż na tacce, posmaruj z obu stron marynatą. Piecz na grillu ok. 25 minut, smarując od czasu do czasu marynatą. Danie można przygotować również w piekarniku.