iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Skrzydełka w zalewie octowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie skrzydełka to moja specjalność, dzięki uprzedniemu ugotowaniu a potem obsmażeniu wyglądają estetycznie i świetnie smakują.

Skrzydełka w zalewie octowej

Składniki:

Skrzydełka w zalewie octowej

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka w zalewie octowej
Skrzydełka gotujemy w wywarze z dodatkiem soli, czosnku, listków i ziela przez 30 minut, następnie osuszamy. Mąkę mieszamy z papryką, kurkumą, skrzydełka panierujemy mąką i obsmażamy na złoto. Gotujemy 1 litr wody, który solimy, wrzucamy we wrzątek posiekaną cebulę, cukier, wlewamy ocet, studzimy. W wywar wkładamy skrzydełka. Wstawiamy do lodówki.