anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Skrzydełka z kurczaka panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Robił je dziś pierwszy raz i jestem pod wrażeniem znikły z talerza w momencie. Polecam na szybki obiad.

Skrzydełka z kurczaka panierowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skrzydełka z kurczaka panierowane

 

  • 8 skrzydełek
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 cebuli
  • 2 ziela angielskie
  • 1 listek laurowy
  • Wegeta
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • Olej do głębokiego smażenia
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z kurczaka panierowane
Skrzydełka umyć. Włożyć do garnka i zalać wodą dodać pokrojoną marchew i cebulę dodać wegeta i ziele oraz listek laurowy. Skrzydełka gotować około 30 minut tak aby były miękkie ale nie rozgotowane. Skrzydełka wyjąć poczekać aż obciekną. Jaja roztrzepać z przyprawą do kurczak. Skrzydełka obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oleju.
Skrzydełka z kurczaka panierowane
Skrzydełka należy panierować jak dobrze obciekną.
Skrzydełka z kurczaka panierowane
Z wywaru przygotowałam rosół z makaronem.