mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Skrzydełka z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast duszenia można upiec na grilu.Wcześniej namoczyć w marynacie z wszystkimi składnikami.

Skrzydełka z winogronami

Składniki:

Skrzydełka z winogronami

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka z winogronami
włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać wodą. Dodać ziarna pieprzu, listek laurowy i nieco soli.Gotować przez 20 min. Do wrzącego wywaru włożyć skrzydełka, gotować 10min. Wyjąć, wystudzić. Na patelni rozgrzać miód, dodać olej i sos sojowy, wymieszać. Wrzucić skrzydełka, podlać wódką i rosołem, dusić 20min. Dodać winogrona oberwane z gałązek, dusić jeszcze 5 min.Smacznego.

Tagi:

sosy winogrona