Strona główna Skrzydełka zapiekane na ryżu

Skrzydełka zapiekane na ryżu

madi356 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
zdjęcia: 1 z 4
Skrzydełka zapiekane na ryżu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobry i smaczny przepis na obiad.


trudność: łatwe
czas:

Skrzydełka zapiekane na ryżu - SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki ryżu
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 6 szklanek wody
  • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego (90g)
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 łyzeczki ostrej papryki w proszku
  • szczypta soli i pieprzu.

Skrzydełka zapiekane na ryżu - PRZYGOTOWANIE:

Skrzydełka z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Suchy ryż wysypujemy na blachę. Na ryżu układamy natarte skrzydełka z kurczaka.
Do niewielkiego garnka wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, margarynę oraz przyprawy. Całość rozpuszczamy na wolnym ogniu, co chwilę mieszając. Tak przygotowaną zalewą zalewamy skrzydełka ułożone na ryżu. Blachę ze skrzydełkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy około 1,5 godziny. Czas pieczenia może być krótszy lub dłuższy w zależności od piekarnika.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Skrzydełka zapiekane na ryżu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami
Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami
Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Rozgrzewające leczo z makaronem
Kurczak z estragonową salsą verde Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Krokiety po rusku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane