SUPERPRZEPIS

Skrzydła indycze przyprawione gyrosem

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Skrzydła indycze przyprawione gyrosem Więcej zdjęć (4)

drugą przyprawą jest curry

Składniki:

Skrzydła indycze przyprawione gyrosem

 

  • skrzydełka indycze 1kg
  • przyprawa do gyrosa
  • curry 4 szczypty
  • kminek 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Skrzydła indycze przyprawione gyrosem
Skrzydła indycze dokładnie nacieramy przyprawą do gyrosa. Oprószamy curry i spryskujemy oliwą z oliwek, tak aby pokryła całą powierzchnię mięsa. Wierzch jeszcze posypujemy kminkiem rozgniecionym w palcach i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Wstawiamy skrzydła i pieczemy około 1,5h, na złocisty kolor. Można podawać z brokułami.
Skrzydła indycze przyprawione gyrosem
Skrzydła indycze przyprawiamy przyprawami i smarujemy oliwą
Skrzydła indycze przyprawione gyrosem
Po kilku godzinach marynowania przekładamy do naczynia żaroodpornego
Skrzydła indycze przyprawione gyrosem
Pieczemy na złoty kolor około 90 minut w 190 stopniach

Tagi:

przyprawy