Beata1982

Beata1982

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Skwarki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i aromatyczne skwarki świetnie smakują ze świeżym chlebem jaką zakąska przed daniem głównym

Skwarki z cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Skwarki z cebulką

 

  • 30dkg podgardla surowego lub wędzonego
  • 20dkg boczku wędzonego
  • 1 średniej wielkości cebula
  • 1/2 kostki smalcu
  • sól

Sposób przygotowania:

Skwarki z cebulką
Podgardle kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Następnie dodajemy posiekany w kostkę boczek. Topimy około 15min na średnim ogniu. Cebulę kroimy w kostkę. Gdy mięsko jest już wytopione, wrzucamy posiekaną cebulkę. Smażymy, aż cebula się zarumieni. Dorzucamy 1/2kostki smalcu. Dodajemy szczyptę soli do smaku. Przelewamy do szklanej miseczki i pozostawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego!!
Skwarki z cebulką
pokrojone w kostkę mięsko smażymy na skwarki
Skwarki z cebulką
gotowe skwarki przelewamy do szklanej miseczki