Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Śląskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !

Śląskie roladki

Składniki:

Śląskie roladki

Sposób przygotowania:

Śląskie roladki

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.