Śląskie roladki

Wokalista - Przepis na: Śląskie roladki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
Śląskie roladki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !


trudność: łatwe
czas:

Śląskie roladki - SKŁADNIKI:

Śląskie roladki - PRZYGOTOWANIE:

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie roladki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Sezonowe leczo z wołowiną Cukiniowe leczo z klopsikami Kurczak z ananasem i ryżem
Knedle z jabłkami w orzechowej panierce Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Placuszki z jabłkami i cynamonem
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Łopatka pieczona z warzywami
Gulasz z mini patisonami i fasolką Racuchy rybne z warzywami Pulpeciki w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane