Śląskie roladki

Wokalista - Przepis na: Śląskie roladki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
Śląskie roladki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !


trudność: łatwe
czas:

Śląskie roladki - SKŁADNIKI:

  • 1 kg schab,
  • 2 łyżki musztarda,
  • 15 dkg pieczarek,
  • 3 sztuki marchewka,
  • ogórek kiszony,
  • pieprz,
  • Sól,
  • 1-2 łyżki mąka,
  • łyżeczka maggi,
  • olej,
  • ziele angielskie,
  • majeranek,
  • 2 sztuki listek laurowy Prymat

Śląskie roladki - PRZYGOTOWANIE:

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie roladki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków Faszerowana cukinia piersią indyka Zapiekanka z porem i ananasem
Bób z jajkiem sadzonym Naleśniki z porzeczkami Wieprzowina  z kalafiorem
Kotlety z bobu -zielone Filet drobiowy  z bobem Pstrąg łososiowy z warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane