Śląskie roladki

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
Śląskie roladki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !


trudność: łatwe
czas:

Śląskie roladki - SKŁADNIKI:

Śląskie roladki - PRZYGOTOWANIE:

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie roladki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Stek z tuńczyka w limonce Klopsiki w sosie marchewkowo-pieczarkowym Bardzo puszysty omlet
Filet z kaczki w czerwonym sosie curry Pikantna potrawka paprykowo-pieczarkowa Aromatyczne pulpeciki z ciecierzycy
Flaczki wołowo-drobiowe Spaghetti Eli z łososiem Nogi z kaczki po góralsku
Kieszonki z piersi z kurczaka z buraczkami Komosa ryżowa z warzywami Pałki z kurczaka jak z KFC

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane