Śląskie roladki

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
Śląskie roladki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !


trudność: łatwe
czas:

Śląskie roladki - SKŁADNIKI:

Śląskie roladki - PRZYGOTOWANIE:

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie roladki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Penne z kurczakiem i gorgonzolą Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie
Łosoś Eli w cieście fillo Mięsno warzywny kociołek Sos pieczarkowy z makaronem własnej roboty
Pikantna wołowina po meksykańsku Zapiekana łopatka z maślanymi ziemniakami Rosół drobiowy z kuskusem
Pałki z kurczaka w coca- coli Placki z kurczaka ( z majonezem) Zapiekany makaron z kurczakiem i ciecierzycą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane