Śląskie roladki

Wokalista - Przepis na: Śląskie roladki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 543
Śląskie roladki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Śląskie roladki , mniam !


trudność: łatwe
czas:

Śląskie roladki - SKŁADNIKI:

Śląskie roladki - PRZYGOTOWANIE:

Umyć i osuszyć mięso, następnie pokroić w plastry ok 2 cm, zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem, majerankiem. Posmarować musztardą, zostawić na 3 min. Obrać marchewki. Pieczarki i ogórek razem z marchewką pokroić w podłużne paski. Nakładać na mięso, zwijać jak zrazy, obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, zalać wodą z liściem laurowym, włożyć też ziele angielskie i doprawić maggi. Dusić koło 2 godzin na małym ogniu pod przykryciem. Uzupełniać wyparowany sos wodą i maggi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śląskie roladki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kotlety parówkowo jajeczne Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką Coleslaw biało-czerwony
Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Lasagne z mięsem mielonym Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Ryba zapiekana z marchewką Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym
Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Krem z kurek z grzankami Placki ziemniaczane z powidłami śliwkowymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane