iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Śledź opiekany w zalewie octowej.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledź jest pyszny...ale można tak przyrządzić każdą rybę.

Śledź opiekany w zalewie octowej.

Składniki:

Śledź opiekany w zalewie octowej.

 

  • 1,5kg świeżych śledzi
  • sól,mąka,olej
  • Zalewa:
  • 1,5 szklanki 10% octu
  • 4,5 szklanki wody
  • 2 duże cebule
  • pieprz w ziarkach,ziele angielskie,listki laurowe

Sposób przygotowania:

Śledź opiekany w zalewie octowej.
Śledzie oczyścić,umyć,posolić,usmażyć opanierowane w mące,przełożyć do żaroodpornej miski.Zagotować ocet z wodą, przyprawami i cebulą,gorącą zalewą zalać śledzie.Zostawić do wystygnięcia,wstawić do lodówki.Najlepsze na drugi dzień.SMACZNEGO!!!