femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Śledź pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledź w pierzynce ( pod pierzynką ) to świetny pomysł na sałatkę z dodatkiem solonych matiasów. Sałatka jest szybka i łatwa w przygotowaniu :)

Śledź pod pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledź pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Śledź pod pierzynką
Płaty namocz w zimnej wodzie. Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Marchewki obierz i również ugotuj. Jaja ugotuj na twardo. Wystudzone ziemniaki, jajka oraz marchewkę pokrój w kostkę. Pora bardzo drobno posiekaj. Wymoczone płaty śledziowe pokrój w grubszą kostkę. Spód szklanej przezroczystej miseczki posmaruj majonezem, ułóż warstwę z ziemniaków, a następnie przykryj je pokrojonym śledziem. Na płaty śledziowe rozsyp pokrojoną marchew i posmaruj majonezem. Majonez przykryj posiekanym porem, a na pora połóż jajko i posmaruj majonezem. Sałatkę układaj warstwami, aż do wykorzystania wszystkich składników. Ostatnią warstwę posmaruj majonezem i wierzch posyp porem. Sałatkę podawaj z białym pieczywem.
Śledź pod pierzynką
Namoczone płaty śledziowe matiasy pokrój w kostkę.
Śledź pod pierzynką
Na pokrojonych ziemniakach ułóż płaty śledziowe.
Śledź pod pierzynką
Warstwę posiekanej marchewki przykryj majonezem.