Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Śledź siekany z jajkami na twardo :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Kuchni żydowskiej ciąg dalszy .

Śledź siekany  z jajkami na twardo  :

Składniki:

Śledź siekany z jajkami na twardo :

 

  • 2 płaty śledzia w oleju ( użyłam korzennego z pomidorowej zalewie )
  • 1/2 szklanki bardzo drobno pokrojonej białej części pora
  • 3 jajka na twardo
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledź siekany z jajkami na twardo :
Rozgrzać na patelni olej. Wrzucić por i smażyć aż się zeszkli ( ale nie zarumieni ). Ostudzić. Śledzie drobno usiekać .Ugotowane na twardo jajka pokroić bardzo drobno. Wymieszać wszystkie składniki dodając odrobinę oleju tak by powstała ścisła pasta ( można zmiksować- choć uważam , że taka tylko wymieszana wygląda ładniej ) .Doprawić do smaku pieprzem .Wstawić do lodówki by się schłodziła.
Podawać do pieczywa , krakersów .Można dekorować natką pietruszki.