Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledź solony w zalewie octowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna śledziowa zakąska. Można podawać z chlebem

Śledź solony w zalewie octowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledź solony w zalewie octowej

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź solony w zalewie octowej

Śledzia czyścimy jeśli w środku znajdziemy mlecz to też go zostawiamy i rybkę kroimy w dzwonka. Zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę w między czasie wymieniając co najmniej raz wodę. Wodę z zielem angielskim, liściem laurowym i cukrem zagotowujemy. Dodajemy ocet, cebulę i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do ostygnięcia. W słoju układamy na przemian śledzie, mlecz i cebulką. Zalewamy zalewą. Odstawiamy na co najmniej dwa dni w chłodne miejsce.


Polecamy: przepis na śledzia >>>

Śledź solony w zalewie octowej
Śledzie czyścimy i kroimy na dzwonka. Mlecz pozostawiamy w całości
Śledź solony w zalewie octowej
Śledzie pozostawmy na co najmniej godzinie w wodzie

Tagi:

śledź ryba