joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Śledź w keczupie : )

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ostre śledzie w sosie z keczupu i chili :)

Śledź w keczupie : )

Składniki:

Śledź w keczupie : )

 

  • ok 40 dag śledzi matiasów
  • 200 g łagodnego keczupu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebulka
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 płaska łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

Śledź w keczupie : )
Śledzie namaczamy przez kilka godzin w zimnej wodzie. Każdy płat kroimy na małe kawałki. Czosnek i cebulę obieramy i drobno siekamy. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Keczup starannie mieszamy z olejem, dodajemy sparzoną cebulę, czosnek, pieprz, chili i ogórki kiszone. Całość mieszamy. Dodajemy śledzie, mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin przed podaniem. Smacznego :))