patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 626]

Śledź w oleju wg patuni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwy i szybki sposób na śledzia w oleju z szalotką i ogórkiem konserwowym. Nie tylko na święta.

Śledź w oleju wg patuni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledź w oleju wg patuni

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju wg patuni
Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski grubości ok 2 cm.

Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę. Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam.

Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby. Smacznego. 
Śledź w oleju
Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę.
Śledź w oleju
Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.
Śledź w oleju
Dodaję olej rzepakowy i przyprawy, mieszam.