klemens

klemens

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Śledź w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe na świąteczny stół.

Śledź w oleju

Składniki:

Śledź w oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju
Na początek płaty śledziowe płuczemy i odstawiamy na 3-4 godziny do moczenia w zimnej wodzie. Następnie na dno słoika kładziemy plaster cebuli 3-4 ziarnka ziela angielskiego, 2 liście laurowe i pokrojone w kawałki płaty śledziowe przekładając co jakiś czas plastrem cebuli i posypując pieprzem. Do tak przygotowanego słoika wystarczy wcisnąć cytrynę i zalać do pełna olejem . Na koniec zakręcamy słoik i wystarczy troszeczkę wstrząsnąć go w celu wymieszania się składników. Pozostało odstawić śledzie na kilka dni do lodówki. Smacznego.

Tagi:

śledź ryba