Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Śledź w oleju Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kochanych śledzików nigdy za dużo ;)

Śledź w oleju Edzi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śledź w oleju Edzi

 

  • 5 filetów matiasa
  • 2 cebule
  • 3/4 szkl oliwy
  • świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju Edzi
Filety dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy filet pokroić na 3-4 części. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. W pojemniku układamy warstwę śledzi, na śledzie układamy cebulę i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Czynność powtarzamy tyle razy ile trzeba (wszystko zależy od wielkości pojemnika;)), Na wierzchu musi być cebula. Całość zalewamy oliwą i odstawiamy do lodówki na noc. Na śniadanko mamy pysznego śledzika, jednak najlepszy będzie w okolicach obiadku;)
Śledź w oleju Edzi
Opłukane i osuszone płaty kroimy na mniejsze kawałki
Śledź w oleju Edzi
Pokrojone kawałki matiasa układamy w pojemniku
Śledź w oleju Edzi
Na śledzie układamy pokrojona w kostkę cebulę i dodajemy pieprz
Śledź w oleju Edzi
Całość posypujemy pieprzem i zalewamy oliwą

Tagi:

śledź ryba