malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Śledź w pomidorowej salsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie lubię przygotowywać na różne sposoby. Smakują mi zawsze w każdej postaci, a najbardziej na słodko-kwaśno.

Śledź w pomidorowej salsie

Składniki:

Śledź w pomidorowej salsie

 

  • 1/2 kg filetów śledziowych kwaszonych
  • 3 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • łyżeczka cukru
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Śledź w pomidorowej salsie
Doprowadzamy do zagotowania bulion i dodajemy cukier. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy. Słodzimy. Pieprzymy. Cebule kroimy w piórka. Ogórki kroimy w kostkę. Papryki kroimy w paski. Dodajemy do sosu. Gdy jest już zimny to dodajemy pokrojone w paski śledzie. Wstawiamy do lodówki na godzinę, aby smaki sobą przeszły.

Tagi:

śledź ryba