Jaceko4o3

Jaceko4o3

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Śledz w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa jest doskonała na różne okazje np.piątkowy obiad ,sobotnia zakąska do czegoś mocniejszego itp.

Śledz w śmietanie

Składniki:

Śledz w śmietanie

 

  • ZALEWA
  • 1 szklanka wody
  • 50 ml octu 10% spirytusowy(NAJLEPIEJ Z BIEDRONKI JEST BEZ POSMAKU)
  • 1 cebula (średnia)
  • sól i cukier do smaku

 

  • 1 tacka Śledzi Matias(z Biedronki są naprawdę ok)
  • 1 kubek 500 ml śmietany 18%

Sposób przygotowania:

Śledz w śmietanie
Obraną cebule pokroić w piórka i do garnka zalać wodą i octem osolić i ocukrować ,gotować 3 - 4 min .Odstawić do wystygnięcia pózniej wlać do śmietany dokładnie wymieszać do smaku dodawać sól,cukier lub bardzo ostrożnie ocet.Na koniec dodać osuszone na papierowym ręczniku śledzie. Śledzie najlepiej podać z ziemniakami lekko wystudzonymi a ugotowanymi w mundurkach i obranymi .SMACZNEGO