paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Śledź w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne śledziki z cebulą w sosie koperkowym. Idealne na każda okazję. Mój mąż za nimi bardzo przepada i często o nie prosi

Śledź w sosie koperkowym

Składniki:

Śledź w sosie koperkowym

 

  • 400 g filetów śledziowych a`la matjas
  • 1 pęczek koperku
  • 400 g śmietany 18 %
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 małe cebulki
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Śledź w sosie koperkowym
1. Koperek drobno siekamy.

2. Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy

3. Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc - pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.

4. Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.

5. Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.

6. Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki

Tagi:

śledź ryba