LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Śledź z natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na kolację, Wigilię i każdą inną okazję.

Śledź z natką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledź z natką

 

Sposób przygotowania:

Śledź z natką
Filety śledziowe dzielimy na 2-3 kawałki. Zalewamy mlekiem, przykrywamy i odstawiamy na ok. 45 minut, by pozbyc się nadmiaru soli z ryby. Następnie dokładnie odsączamy. Szalotki obieramy i kroimy w podłużne plastry. W miseczce układamy warstwami rybę, szalotki, posypujemy natką i pieprzem, Skrapiamy oliwą. Odstawiamy do przegryzienia smaków. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.
Śledź z natką
Moczenie filecików śledziowych w mleku.
Śledź z natką
Przekładanie filetów śledziowych plastrami szalotki.
Śledź z natką
Obsypanie natką pietruszki filetów śledziowych z szalotką.