Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Śledzie bosmańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolejna ciekawa sałatka śledziowa

Śledzie bosmańskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie bosmańskie

 

  • 30 dag śledzi w occie
  • 2 małe czerwone cebule
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki przyprawy Kamis Grill Klasyczny
  • 1/2 łyżeczki curry
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta soli
  • olej lub oliwa

Sposób przygotowania:

Śledzie bosmańskie
Śledzie obieramy ze skórki i kroimy w grubsze kawałki. Cebulę siekamy, a ogórki kroimy w drobną kostkę. Mieszamy razem ze śledziami. Do sałatki dodajemy przyprawę Kamis, curry, sól i paprykę. Mieszamy. Wlewamy oliwę, ale niezbyt dużo, żeby sałatka nie "pływała", bo będzie mdła. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Sałatka może być serwowana jako przystawka świąteczna.
Śledzie bosmańskie
Śledzi nie moczymy, muszą zachować ostry smak.
Śledzie bosmańskie
Śledzie, cebulę i ogórki kroimy w kostkę.
Śledzie bosmańskie
Podstawową przyprawą do tych śledzi jest Grill Klasyczny Kamis.