gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Śledzie cytrynowo-koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczna śledziowa przekąska. Idealna potrawa na spotkanie ze znajomymi. Kwaskowate o smaku koperkowym.

Śledzie cytrynowo-koperkowe

Składniki:

Śledzie cytrynowo-koperkowe

 

  • 1 kg marynowanych śledzi,
  • sok z jednej cytryny,
  • paczka suszonego koperku,
  • 1 cebula,
  • olej,

Sposób przygotowania:

Śledzie cytrynowo-koperkowe
Ze śledzi pozbywamy się skóry. Kroimy w małe kawałeczki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.

Do słoiczka wykładamy trochę śledzi skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy koperkiem. Robimy tak na przemian do zakończenia składników.

Na koniec wlewamy olej, Najlepiej zostawić na noc w lodówce.

Smacznego.