eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Śledź - rybka idealna na święta

Śledzie Eli z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Śledzie z owocami dla tych którzy lubią je na słodką nutkę.

Śledzie Eli z owocami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Śledzie Eli z owocami

 

Sposób przygotowania:

Śledzie Eli z owocami
Jabłka umyć,osuszyć,przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne wraz zmiąższem (zostawić około 5 milimetrów miąższu).Z cytryny wycisnąć sok.Połową soku skropić jabłka.Resztą soku skropić śledzie.Brzoskwini pokroić na cząstki (powinno być 18 cząstekKoperek drobno posiekać (odłożyć kilka gałązek do dekoracji).Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.Do ubitej śmietany dodać koperek,doprawić solą,pieprzem i delikatnie wymieszać.Sałatę umyć i osuszyć.Płaty śledziowe oprószyć pieprzem,na każdym położyć 3 cząstki brzoskwini,zwinąć jak rolmopsy,spiąć wykałaczką i udekorować koperkiem.Do jabłek rozłożyć śmietanę.Na śmietanie położyć zwinięte śledzie.Całość ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.Smacznego!
Śledzie Eli z owocami
Płaty śledziowe jabłka sok z cytryny brzoskwinie i śmietana to podstawowe produkty tej potrawy.
Śledzie Eli z owocami
Jabłka wydrążyć skropić sokiem z cytryny śledzie z brzoskwiniami zwinąć i spiąć wykałaczkami.
Śledzie Eli z owocami
Porcja śledzia podana na zielonej sałacie.