Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Śledzie korzenne w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie wymoczyć, osuszyć, pokroić i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą.

Śledzie korzenne w occie

Składniki:

Śledzie korzenne w occie

 

  • 5-6 filetów śledziowych,
  • 1 średnia cebula,
  • 1,5 szklanki wody,
  • ½ szklanki octu 10%,
  • 1 łyżka Przyprawy do śledzi korzennej GALEO.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie korzenne w occie
Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Galeo i zagotować. Zalać śledzie przestudzoną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. Marynatę można udekorować dodając gałązki świeżego rozmarynu, goździki lub ziarenka kolorowego pieprzu.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl