Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Śledzie korzenne w oleju

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śledzie namoczyć przez 24 godziny, następnie oczyścić, odciąć łebki, wyjąć

Śledzie korzenne w oleju

Składniki:

Śledzie korzenne w oleju

 

Sposób przygotowania:

Śledzie korzenne w oleju
Śledzie namoczyć przez 24 godziny, następnie oczyścić, odciąć łebki, wyjąć ości, zdjąć skórę, skropić obficie sokiem z cytryny. Po 15 minutach oczyszczone śledzie krajać na połówki i układać w słoju przesypując drobniutko posiekaną cebulą i przyprawami. Następnie śledzie zalać olejem, słój przykryć spodkiem i obciążyć słoikiem z wodą. Po kilku dniach można zdjąć obciążenie, a  słój zamknąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

Tagi:

śledzie