Strona główna Śledzie matiasy z cebulą

Śledzie matiasy z cebulą

Świąteczne « poprzedni | następny »
izabela11111 - Przepis na: Śledzie matiasy z cebulą offline

Szef Kuchni
Przepisy: 156
Śledzie matiasy z cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne śledzie matiasy, łatwe do przygotowania.


trudność: łatwe
czas:

Śledzie matiasy z cebulą - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg śledzie matiasy
  • 1 duża biała cebula
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki majeranek

Śledzie matiasy z cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy mocz ok. 1- 2 godzin w wodzie. Następnie pokrój je na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Śledzie, pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek włóż do garnka lub innego naczynia, dodaj ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj je pokrywką, odstaw w chłodne miejsce. Najlepiej smakują na następny dzień, kiedy przyprawy się przegryzą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie matiasy z cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Tort tęczowy (nie tylko dla dzieci) Quiche z indykiem i burakami Tarta a'la makowiec
Galaretka z kurczaka Pieczony kurczak po polsku  Księżyce cynamonowe z migdałami
 Żurek w chlebku Krokiety z grzybami i papryką Roladki  z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Placek królewski Tort kawowy z masą mascarpone Torcik z brzoskwiniami  i galaretką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane