Strona główna Śledzie matiasy z cebulą

Śledzie matiasy z cebulą

Świąteczne « poprzedni | następny »
izabela11111 - Przepis na: Śledzie matiasy z cebulą offline

Szef Kuchni
Przepisy: 156
Śledzie matiasy z cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne śledzie matiasy, łatwe do przygotowania.


trudność: łatwe
czas:

Śledzie matiasy z cebulą - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg śledzie matiasy
  • 1 duża biała cebula
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki majeranek

Śledzie matiasy z cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy mocz ok. 1- 2 godzin w wodzie. Następnie pokrój je na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Śledzie, pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek włóż do garnka lub innego naczynia, dodaj ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj je pokrywką, odstaw w chłodne miejsce. Najlepiej smakują na następny dzień, kiedy przyprawy się przegryzą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie matiasy z cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Wilgotny piernik powidłowy Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Świąteczne pierniczki choinkowe
 Kruche serduszka z witrażem  Rolada Yule Log  Pierniczki staropolskie na cieście dojrzewającym
Rosół z gwiazdkami i skórką cytrynową Czekoladowe serduszka z orzechami Bigos z pulpetami
Ciasteczka z suszoną żurawiną Kruche rożki waniliowe Śledzie po kaszubsku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane