Strona główna Śledzie matiasy z cebulą

Śledzie matiasy z cebulą

Świąteczne « poprzedni | następny »
izabela11111 - Przepis na: Śledzie matiasy z cebulą offline

Szef Kuchni
Przepisy: 156
Śledzie matiasy z cebulą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne śledzie matiasy, łatwe do przygotowania.


trudność: łatwe
czas:

Śledzie matiasy z cebulą - SKŁADNIKI:

  • ok. 1 kg śledzie matiasy
  • 1 duża biała cebula
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 listki laurowe
  • 2 łyżki octu
  • 1/2 łyżki majeranek

Śledzie matiasy z cebulą - PRZYGOTOWANIE:

Śledzie matiasy mocz ok. 1- 2 godzin w wodzie. Następnie pokrój je na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Śledzie, pokrojoną cebulę, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek włóż do garnka lub innego naczynia, dodaj ocet. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przykryj je pokrywką, odstaw w chłodne miejsce. Najlepiej smakują na następny dzień, kiedy przyprawy się przegryzą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie matiasy z cebulą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Świąteczne
Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd Śledzie w śmietanie z dodatkiem jabłka
Francuskie ciasteczka z makiem Szynka peklowana z szynkowara Racuchy dyniowe
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Hetmaniec (świąteczny makowiec)
Cytrynowo-orzechowy pstrąg Pierogi w polewie bakaliowo-owocowej Winogronowy tort-motyl

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane