olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

śledzie na ciepło w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jesteśmy już przyzwyczajeni do śledzi w marynatach, sosach śmietanowych,o lejnych itp. Czas na śledzie smażone jak kotlety :)

śledzie na ciepło w panierce

Składniki:

śledzie na ciepło w panierce

 

Sposób przygotowania:

śledzie na ciepło w panierce
śledzie umyć, rozciąć, wyjąć wnętrzności, oskrobać i jeszcze raz dokładnie wypłukać. Osuszyć w ściereczce, posolić, posypać pieprzem. Mąkę, bułkę tartą, ser i otręby zmieszać ze sobą. śledzie obtaczać w jajkach, potem w suchej panierce. Na patelni rozgrzać olej, kłaść opanierowane śledzie i smażyć z obu stron na rumiany kolor.