evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Śledzie na ' szybkęsa '

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pycha śledziki.Choć zawsze robie inaczej bo dodaję paprykę. Ale ochotka naszła więc nie mogłam się doczekać ;)

Śledzie na ' szybkęsa ' Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Śledzie na ' szybkęsa '

 

  • 450g śledzie (matiasy w oleju)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki octu
  • pieprz (grubo mielony wg.uznania)
  • przegotowana gorąca woda
  • olej (tyle zeby zakryło śledzie)

Sposób przygotowania:

Śledzie na ' szybkęsa '
Śledzie wymoczyłam w zimnej wodzie około 1h,w miedzyczasie zmieniając wodę. Cebulę obrałam i pokroiłam w krążki. Włozyłam ją do miski i zalałam przegotowaną wodą na pół godziny żeby szybciej zmiękła. Następnie ją odcedziłam i przelałam zimną wodą. Dodałam pokrojone matiasy lekko popieprzyłam i przemieszałam ,zalałam olejem i do lodówki na pół godziny.Żeby chociaż troszke się wszystko przegryzło i gotowe.SMACZNEGO . . . .
Śledzie na ' szybkęsa '
Śledziki na talerzyku ,gotowe do skonsumowania. Smacznego :)

Tagi:

śledzie