Strona główna Śledzie opiekane w zalewie octowej

Śledzie opiekane w zalewie octowej

buciol78 offline

Szef Kuchni
Przepisy: 71
zdjęcia: 1 z 1
Śledzie opiekane w zalewie octowej
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 6

Przepis mojej babci.Bardzo pyszne.Polecam


trudność: średne
czas:

Śledzie opiekane w zalewie octowej - SKŁADNIKI:

Śledzie opiekane w zalewie octowej - PRZYGOTOWANIE:

Filety opłukać posolić i dać do lodówki. Następnego dnia ugotować wodę dodając cebulę pokrojoną w piórka, ziele,liście ,ocet,sól i cukier do smaku.Wszystko gotować przez ok.30min.Woda musi być wyczuwalna tj.kwaśno-słodka (ale też nie za mocno).Ostudzić.Filety rozdzielić po połowie obtoczyć w mące,jajku,bułce tartej i smażyć na oleju.Usmażone układać w misce na przemian ( # )zalewając ostudzoną zalewą.Do zalewy można wlać trochę przysmażonej oliwy ze smażonych śledzi .Wpływa to na kolor i smak.Podajemy z ziemniakami tłuczonymi lub z pieczywem.Dobra przekąska na zakrapiane imprezy.SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie opiekane w zalewie octowej (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-02-25 21:25
Gdy zostaje mi ryba smazona z obiadu, to tez daje to takiej zalewy octowej:)
Skomentuj
Oceń:
0
szewczyk

szewczyk
offline

2010-02-26 09:10
Ja to bym chętnie tej zalewy skosztowała;D
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane