olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Śledzie po japońsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne mniamniowe śledziki w stylu JAPAN.

Śledzie po japońsku.

Składniki:

Śledzie po japońsku.

 

  • 4 filety śledziowe
  • 2-3 jaja
  • 1 szklanka majonezu
  • pół puszki zielonego groszku

Sposób przygotowania:

Śledzie po japońsku.
Jaja umyć, ugotować na twardo, obrać i przekroić w poprzek na połówki. Majonez wylać na półmisek, układać na nim jaja przekrojem do spodu, owijać zgrabnie przeciętym filetem śledziowym tak, aby czubek jaja był widoczny. Majonez posypać groszkiem, udekorować półmisek barwnymi warzywami. (najlepiej Sezonowymi).