Strona główna Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku.

pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 5
Śledzie po kaszubsku.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

śledzie z nutką słodkości


trudność: średnie
czas:

Śledzie po kaszubsku. - SKŁADNIKI:

Śledzie po kaszubsku. - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej…Wszystkie składniki na zalewę łączymy w rondelku. Przykrywamy pokrywką i zagotowujemy. Ogień wyłączamy, a zalewę studzimy. Wkładamy pokrojone matiasy i całość trzymamy w chłodnym miejscu przez całą noc. Następnego dnia na łyżce oleju smażymy piórka cebuli. Gdy wystąpią pierwsze objawy zarumienienia dodajemy koncentrat pomidorowy. Przesmażamy po czym dodajemy rodzynki wraz z sokiem pomarańczowym. Trzymamy na ogniu do odparowania części soków i zagęszczenia całej masy. Zawartość patelni mieszamy z wyciągniętymi z zalewy śledziami. Posypujemy majerankiem i gotowe. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Śledzie po kaszubsku.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledzie w musztardzie Ziemniaki z śledziową czapeczką Śledź w sosie śmietanowo-pomarańczowym
Śledzie po szwedzku Śledź z pieczarkami Tatar ze śledzia korzennego
Śledzie w occie Śledź w pomidorowym sosie Śledź w oleju z cebulą
Śledzie cebulowo czosnkowe Śledź w konserwowym towarzystwie Śledzie pod śnieżną pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane