Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1269]

Śledzie po kaszubsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na świątecznym stole nie może zabraknąć tak pysznych śledzi po kaszubsku. Śledzie w tej wersji uwielbia cała moja rodzinka.

Śledzie po kaszubsku

Składniki:

Śledzie po kaszubsku

Śledzie

  • filety śledziowe - 600 g

sos

Sposób przygotowania:

Śledzie po kaszubsku
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy je przez ok. 3-4 godzin, zmieniając wodę ze 3 razy. Nastepnie należy odsączyć i pokroić śledzie na kawałki.

Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na tłuszczu. Ogórki pokroić w kostkę.

Przełożyć składniki sosu do rondla, dodać przyprawy i gotować na bardzo wolnym ogniu, przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Wystudzony sos, wymieszać z pokrojonymi śledziami, odstawić do lodówki na całą noc.

Tagi:

ryby śledzie