Śledzie po kaszubsku wg ejla

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo pyszne śledziki :)

Śledzie po kaszubsku wg ejla

Składniki:

Śledzie po kaszubsku wg ejla

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie po kaszubsku wg ejla
Śledzie wymoczyć w mleku. Gdy nie będą już bardzo słone, pokroić je wzdłuż w paski o szerokości 2 cm. Cebulę pokroić w piórka i dusić do miękkości na dużej ilości oleju. Przyprawić pieprzem, solą i słodką papryką. Dorzucić drobno pokrojonego kiszonego ogórka. Do cebulki dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze przez chwilę. Cebulkę nakładać na śledzie i zawijać, po czym całość chwycić wykałaczką. Całość odstawić do lodówki na kilka godzin.